Imaginea zilei 26-nov-09: colaj fotografic cu case de epoca

Colaj fotografic cu case si detalii arhitecturale de epoca, din Romania (©Valentin Mandache)

Am alcatuit imaginea de mai sus din saizeci de fotografii pe care le-am realizat in activitatea mea de teren de anul acesta, mai ales in Bucuresti, dar si in Iaşi si la Sinaia. Consider ca acest colaj este extrem de sugestiv pentru arhitectura de epoca de pe teritoriul Romaniei, cu particularul ei caracter exuberant: o intersectare de influente occidentale – in special franceze – si central-europene, combinate pe un fundal balcanic cu ecouri vechi otomane. Sper ca acest potpuriu de case, decoratiuni si ornamentatii, cu o cromatica adesea exploziva, va va oferi o imagine mai cuprinzatoare a domeniului vast reprezentat de arhitectura istorica a Romaniei. Folosesc o versiune a acestui colaj si ca fundal al paginii mele de pe Twitter (accesat aici: http://twitter.com/historo).

© Valentin Mandache. Utilizarea neautorizata si/sau reproducerea acestui material fara permisiunea expresa, in scris, a autorului acestui blog este strict interzisa.

Traducere din limba engleza de Mihaela Mihaila (originea articolului: http://wp.me/pFpRa-K2).

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa demarati un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discutii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati la datele din pagina de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s