Imaginea zilei 29-nov-09: Balcon rustic

Balcon in stil rustic al unei case neoromanesti, strada Armeneasca, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Balconul este ornamentat cu interesante motive etnografice sculptate in lemn, tipice artei taranesti ancestrale din sudul Romaniei si vopsit in albastru, culoare cu semnificatie traditionala samanica in comunitatile taranesti slave si romanesti din aceasta parte a Europei. Balconul impodobeste o casa de oras in stil neoromanesc din centrul Bucurestiului.

©Valentin Mandache. Utilizarea neautorizata si/sau reproducerea acestui material fara permisiunea expresa, in scris, a autorului acestui blog este strict interzisa.

Traducere din limba engleza de Mihaela Mihaila (originea articolului: http://wp.me/pFpRa-KW).

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discutii despre proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul paginii mele de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s