Proiect de renovare casa stil Art Nouveau

Proiect de renovare-restaurare casa stil Art Nouveau. Zona Popa Soare, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Imaginea de mai sus arata unul dintre cele mai frumoase case in stil Art Nouveau din Bucuresti, care acum trece printr-un profund proces de renovare – restaurare. Am facut fotografia acum sase saptamani si este un fel de martor/ mod de supraveghere a avansului acestui proiect, de cand in februarie 2009 am scris un foarte popular articol despre aceasta casa, pe versiunea in limba engleza a blogului, intitulat  ‘Art Nouveau Restoration Project in Bucharest‘. In mod evident proiectul de renovare al casei este o intreprindere foarte scumpa din partea proprietarului, intr-un oras in care tarifele constructorilor sunt la fel de mari ca ale celor din Londra. Avansul pare a fi destul de lent din februarie, din cauza  ca Romania este de asemenea lovita de o profunda criza financiara si economica. Intentionez ca in urmatoarele luni sa pun noi fotografii care sa ilustreze avansul acestui proiect iconic pentru capitala si piata locala de case de epoca.

©Valentin Mandache. Utilizarea neautorizata si/sau reproducerea acestui material fara permisiunea expresa, in scris, a autorului acestui blog este strict interzisa (originea articolului: http://historo.wordpress.com/2009/12/17/daily-picture-17-dec-09-art-nouveau-renovation-project-watch/).

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

3 gânduri despre „Proiect de renovare casa stil Art Nouveau

  • Your blog and, most expecially, your comments, are very, very, interesting. I’m very interested in Romania’s architecture and all kind of rehabilitation projects of old romanian buildings. I’m glad to see that some cities such as Slatina, Botosani have such kind of projects. I hope that yours will be an exemple to the others, expecially in Bucarest. Congratulations!!

    Apreciază

    • Many thanks for your message and nice words about my blog! I certainly hope that slowly to see more and more sites and initiatives around here in Romania focused on the preservation and appreciation of the local architectural heritage. What I can proudly say 🙂 is that my bolg has became the most comprehensive resource on the internet on the built heritage of Romania! Best regards, Valentin

      Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s