Imaginea zilei 25-Dec-09: Cladire rara din caramida aparenta in stil neoromanesc

Cladire din caramida aparenta in stil neoromanesc datand de la sfarsitul anilor 1930. Zona Victoria, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Fotografia de mai sus, care am facut-o in tomana aceasta, prezinta un exemplu rar de cladire din caramaida aparenta in stil neoromanesc datand din epoca de interesante experimente arhitecturale din anii 1930, care a cuprins abordari de la stiluri de inspiratie traditional-taraneasca pana la international modernist. Romania nu are o traditie a constructiilor de caramaida aparenta, ca de exemplu in tarile nord estului Europei, cu exceptia registrului limitat al bisericilor si fortificatiilor bizantine medievale de caramida si piatra, un aspect care face exemplul de mai sus un element si mai interesant al ‘ingramadirii vociferoase’ de stiluri care caracterizeaza identitatea arhitecturala mai speciala a acestui oras.
***********************************************
Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************
Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s