Imaginea zilei 26-dec-09: Cladire in stil Art Deco timpuriu

Cladire in stil Art Deco timpuriu de la sfarsitul anilor 1920, redata intr-un design provincial pitoresc, cu o serie de elemente neoromanesti (ferestrele arcuite de la parter, usa de la intrare, etc.) zona Batiste, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Fotografia de mai sus am facut-o in lumina amiezii de septembrie si prezinta un foarte interesant stil arhitectural ‘de tranzitie’ redat intr-o pitoreasca maniera provinciala in care predomina motivele Art Deco (de exemplu elementele geometrice angulare distribuite conform regulii de trei). Se mai poate detecta de asemenea o anumita proportie de componente neoromanesti: ferestrele arcuite de la parter, designul peronului usii de la intrare si cel mai evident ferestrele bay window de la etajele superioare care amintesc de turnul abstractizat al culelor (elementul diagnostic principal al multor case in stil neoromanesc). In ansamblu, arhitectul anilor 1920 a reusit sa obtina un design proportionat, practic si relativ ieftin, care se integreaza fluent in amestecul arhitectural de stiluri al acestei zone a Bucurestiului vechi.

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s