Imaginea zilei 27-dec-09: Geometrii Art Deco

Casa de la sfarsitul anilor 1930 cu un interesant joc de geometrii de linii si volume care definesc stilul arhitectural Art Deco. Zona Icoanei, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Imi place mult armonia de linii drepte adunata in cadrul geometriilor care definesc stilul Art Deco spre modernist al cladirii de mai sus, pe care am fotografiat-o acum cateva zile in zona amestecata arhitectural a Icoanei din Bucuresti. Arhitectul acelei perioade a reusit sa rezolve problema formei mai dificile a terenului pe care este asezata casa, cu un unghi obtuz pe coltul strazii. Turnul scarii sta chiar pe acel colt si prin jocul dibaci al geometriilor din cadrul registrelor stilistice Art Deco si modernist, designerul a gasit astfel o minunata solutie combinand armonios linii drepte si volume, un rezultat care este cu atat mai de admirat cu cat a fost infaptuit inaintea erei computerelor si a programelor CAD, ci numai cu rigla si compasul pe o bucata de hartie.

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s