Imaginea zilei 4-ian-10: Panou decorativ cu simbolul originii vietii

Panou decorativ in stil neoromanesc continand o reprezentare a simbolului originii vietii, inspirat din registrul decorativ al bisericilor medievale tarzii din Tara Romaneasca. Casa de la sfarsitul anilor 1920, zona Gara de Nord , Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Viata este imaginata ca izvorand dintr-o sambure/samanta primordial/a (sfera de la centrul panoului) ca un fel de ‘Pom al al Vietii’ , care este reprezentat de o vita de vie roditoare in arta decorativa din zona Romaniei si in multe alte parti din Balcani. Vita de vie este una din cele mai importante plante agricole din zona, foarte mult mentionata in legende, mituri si povestiri biblice.

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s