Imaginea zilei 7-ian-10: Casa de vantoare parasita

O casa de vanatoare parasita, construita in anii 1910 in zona paduroasa de deal a judetului Arges. (©Valentin Mandache)

Imi cer scuze de fotografia mai putin focusata a casei de vanatoare de mai sus, care am facut-o la inceputul verii, in anul trecut. Este o cladire de mari dimensiuni si, in maiinile potrivite, ar putea constitui un excelent proiect de reparatii/ renovare. Casa de vanatoare a apartinut inainte de al doilea razboi mondial unui industrias din judetul Arges, iar dupa 1948 a fost confiscata de stat, care initial a transformat-o in scoala de copii cu dizablilitati, iar mai apoi in sediu de tabara de elevi. Dupa schimbarea de regim din 1989, statul a dat inapoi mostenitorilor aceasta proprietate, dar care au preferat sa o lase sa se deterioreze. Cu toate ca este acum de vanzare, nu atrage nici un cumparator din cauza pretului nerealist de mare (mult mai mare decat proprietati asemanatoare din Franta sau Italia) caracteristic bulei imobiliare fara precedent care a afectat in ultimii ani piata imobiliara locala si care inca mai persista la nivelul preturilor. Din pacate, aceasta casa de vanatoare imparte o soarta tragica foarte des intalnita cu nenumarate alte case istorice din aceasta tara.

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceasta tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Un gând despre „Imaginea zilei 7-ian-10: Casa de vantoare parasita

  • Domnule Mandache nu pot decat sa va felicit pentru munca dumneavoastra pentru a scoate la lumina frumusetile uitate ale tarii. Mi-a placut in mod deosebit acest conac din Arges. V-as ruga daca puteti sa-mi comunicati localitatea unde se afla acesta. Va multumesc si va doresc spor in demersul dumneavoastra!

    Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s