Imaginea zilei 27-ian-10: Ornament finial de acoperis in stil neoromanesc

Un superb ornament finial de acoperis in stil neoromanesc, care impodobeste o casa construita in anii 1920. Designul este inspirat din forma acoperisului de tigle a turnurilor de biserica din zona de sud a Romaniei. Zona Stirbei Voda, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Am scris acum cateva luni pe versiunea in limba engleza a blogului meu un articol intitulat „Ornamentele de acoperis finiale in stil neoromanesc”: „The Roof Finials of Neo-Romanian Style Houses” (click linkul pentru acces) in care am descris semnificatia speciala acestei structuri pentru registrul decorativ al stilului arhitectural neoromanesc. Elegantul ornament finial din imaginea de mai sus, pe care l-am fotografiat intr-o zi stralucitoare din vara anului trecut, este unul din exemplele mai elaborate de aemenea element decorativ, cu un design inspirat de tiglele ceramice ale turnurilor/ cupolelor bisericilor din provincia Tara Romaneasca/ Valahia.

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s