Imaginea zilei 4-feb-10: Casă în stil „micul Paris” ca potenţial proiect de renovare

Un pitoresc exemplu de casă cu grădină în stil „micul Paris” (cum numesc eu stilurile arhitecturale franceze de sec. 19 interpretate într-o manieră provincială în România), datând din anii 1900, care se găseşte în relativă abundenţă în Bucureşti.  În opinia mea, acest tip de casă poate constitui obiectul unor excelente proiecte de renovare şi care poate răsplăti generos, în termeni de conservare a patrimoniului arhitectural sau venituri din revânzare/închiriere, pentru cei care au dorinţa  şi posibilitatea să depună efortul calificat necesar într-o asemenea întreprindere. Zona Romană. (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s