Imaginea zilei 16-feb-10: Stil neoromanesc in beton armat din anii 1930

Registrul decorativ redat in beton armat ale unei case in stil neoromanesc de la inceputul anilor 1930, zona Domenii, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Betonul armat a inceput sa fie folosit la scara mare in constructii in perioada interbelica, fiind materialul ‘natural’ pentru cladirile in stil Art Deco sau International Modernist. Stilul neoromanesc, cu structura de citadela greoaie si un registru decorativ derivat din arhitectura istorica romaneasca si sud est Europeana, a avut dificultati evidente in adoptarea noii tehnologii. Exemplul de mai sus arata o incercare interesana si creativa de folosire a betonului armat ca material structural si decorativ pentru o casa in stil neoromanesc datand de la inceputul anilor 1930 (imi place indeosebi redarea in beton a stalpilor traditionali de lemn ai verandei vechilor conace).

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Imaginea zilei 16-feb-10: Stil neoromanesc in beton armat din anii 1930

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s