Imaginea zilei 20-feb-10: Turn de scara Art Deco in forma de ‘violina’

Turnul scarii al unei case in stil Art Deco de la mijlocul anilor 1930 din zona Arcul de Triumf - Piata Scanteii, Bucuresti. Turnul are forma stilizata neobisnuita a unei 'violine' sau altui instrument asemanator cu coarde, probablil o aluzie ca aceasta casa era la vremea acea resedinta unui muzician, etc. (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Imaginea zilei 20-feb-10: Turn de scara Art Deco in forma de ‘violina’

 • absolut superb.
  de cand am descoperit blogul nu ma pot opri din citit. Elementul prezentat in poza m-a facut sa ma gandesc la filmele apocaliptice, cand astfel de cladiri lasate in paragina sunt marturii ale unei civilizatii de mult apuse.
  La noi acea civilizatie a fost decimata de salbaticii scapati din comunism, orbiti de imbogatire si lipsiti de orice urma de cultura.

  Inca o data felicitari pentru acest blog!

  Apreciază

  • Multumesc Jacob pentru cuvintele frumoase la adresa blogului meu! Patrimoniul arhitectural se afla intr-o situatie foarte dificila cand probabil se vor pierde in urmatorii ani 60 chiar 70% din cladiri din cauza ignorantei si lacomiei imobiliare a localnicilor. Suntem din pacate martorii unei barbaritati, in opinia mea chiar mai crasa decat in perioada comunista cand acesti indivizi erau tinuti macar in frau prin restrictiile de rezidenta in orase. Probail urmatoarea generatie care acum sunt pe bancile scolii vor avea o atitudine mai responsabila la adresa propriei identitati arhitecturale.

   Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s