Imaginea zilei 24-feb-09: Fotomontaj cu coloane in stil neoromanesc

Fotomontaj de coloane ornamentale si capiteluri, care l-am realizat selectand exemple din miriadele de asemenea elemente decorative care impodobesc casele in stil neoromanesc ale Bucurestiului. (©Valentin Mandache)

Acest remarcabil ordin arhitectural, stilul neoromanesc, care prin esenta lui constitute stilul national al Romaniei, a fost foarte popular pe o perioada de 50 de ani intre anii 1890 si 1940, fiind astfel o parte esentiala si valoroasa a patrimoniului arhitectural si identitatii tarii, astazi din pacate foarte neglijat si in proces de a fi distrus de interesele veroase ale dezvoltatorilor si speculantilor imobiliari, sub ochii indiferenti ai autoritatilor.

***********************************************

Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s