Finiala de acoperis in stil neoromanesc ‘prietenoasa’ cu pasarile

Finiala/ fleuron de acopeirs in stil neoromanesc, zona Stirbei Voda, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Astazi fiind 1 aprilie, cu glumele si atmosfera lui mai degajata, m-am gandit ca o fotografie cu tema arhitecturala intr-un context amuzant ar fi un bun complement la spiritul acestei zile. Imaginea de mai sus captureaza una din folosintele ‘practice’ ale unei finiale/ fleuron de acoperis in stil neormanesc: ca post de observatie pentru pasari, in mod sigur foarte apreciat de pescarusul care sta chiar in mijlocul ei. Pasarea ma urmarea indeaproape atunci cand am facut fotografia; am putut vedea ochiul patrunzator al acesteia in teleobiectiv. Probabil pescarusul credea ca am o pusca de vanatoare in loc de aparat de fotografiat 🙂 Vedeti aici articolul meu (serious) despre finaialele/ fleuron-ele de acoperis in stil neoromanesc si valoarea lor arhitecturala- click-ati link-ul de aici.

***********************************************
Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s