Articol in ziarul “Puterea” despre activitatea de consultant in domeniul caselor de epoca

Articol in ziarul Puterea despre activitatea mea de consultant in domeniul proprietatilor istorice

Cotidianul cu acoperire nationala „Puterea”, lansat recent cu participarea Presendintelui fostei URSS, Mihail Grobaciov, a publicat in editia de 17 Mai 2010, un articol interviu in care detaliez activitatea mea de consultant in domeniul proprietatilor istorice, reporterul sesizand faptul ca sunt singurul astfel de expert din Romania. Articolul este intitulat Operatiunea ‘Demolatorul’: Casele istorice cumparate pentru terenuri de bloc (click titlul pentru a citi articolul) si este autorat de Dana Fodor Mateescu.

Am selectat aici cateva pasaje mai elocvente:

„Expertul în clădiri istorice Valentin Mandache este singurul din ţară care oferă consultanţă în domeniul caselor de epocă (marketing imobiliar specializat pe acest segment, analiză de piaţă, rapoarte de evaluare istorică, comercializare, avizare privind renovarea şi restaurarea). El confirmă adevărul simţit de toată lumea: multe dintre casele istorice din Bucureşti sunt în pericol. […] Specialitatea mea este o înmănunchiere rară de activităţi, în peisajul profesional din România, o combinaţie între istoria arhitecturii şi analiza economică imobiliară, abilităţi obţinute la capătul a 20 de ani de activitate şi calificare profesională în Marea Britanie, Statele Unite şi alte ţări europene.

Conform lui Valentin Mandache, piaţa caselor de epocă reprezintă un domeniu extrem de specializat, aproape complet ignorat şi abordat neprofesional de către imobiliarii din România, care necesită o pregătire şi o experienţă îndelungată în domeniul istoriei arhitecturii, al marketingului şi analizei de piaţă, axate pe acest segment de activitate. […] “Când intru într-o casă de epocă mă cuprinde o curiozitate nemărginită cu privire la istoria locului şi a generaţiilor de oameni care au locuit acolo”, mărturiseşte Valentin Mandache. Vreau să aflu cât mai multe despre arhitectura edificiului şi a micilor mistere stilistice ori de altă natură pe care le ascunde. Eu consider că pot salva o casă istorică atunci când fac o consultanţă pentru un client de calitate şi îl îndrum să o cumpere, să o renoveze, restaureze şi îl sfătuiesc cum să aleagă cele mai bune detalii, scheme decorative sau metode de conservare. Îl pot ajuta să o comercializeze, ca pe o bijuterie arhitecturală. Aceasta este contribuţia mea la conservarea şi salvarea patrimoniului cultural.”

„Puterea”, 17 Mai 2010

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s