Cele mai populare 6 articole ale blogului Case de Epoca in ultimile 6 luni

Am lansat site-ul blogului Case de Epoca dedicat arhitecturii istorice si pietei de proprietati de epoca a Romaniei acum aproape sase luni avand deja peste 180 de articole publicate, practic unul pe zi, iar nivelul de interes generat pot spune ca a depasit cu mult asteptarile autorului. Mai jos sunt listate cele mai citite/ populare sase articole ale blogului; pentru a le accesa dati click pe link-uri:
  1. Stilul Arhitectural Neoromanesc: origini si evolutie– acest articol explica pe scurt in ce consta stilul arhitectural neoromanesc, un ordin cu totul unic Romaniei care reprezinta totodata un important reper al identitatii culturale al aceastei tari. Articolul apare pe prima pagina la google.com si google.ro cand se da cuvantul de cautare „neoromanesc”.
  2. Cele patru boom-uri imobiliare din Bucuresti. Istoric– am intentionat acest articol ca o cartare a evolultiei pietei imobiliare bucurestene in ultimul secol si jumatate, fiind frustat de faptul ca boomul imobiliar din ultimii ani se desfasura pe baze haotice, speculative, fara structura si invataminte din trecut. Popularitatea articolului indica faptul ca publicul este interesat sa vada o dezvoltare imobiliara organic integrata in evolutia arhitecturala istorica a urbei.
  3. Scoala Centrala de Fete: importanta conservarii identitatii arhitecturale– o trecere in revista a problemelor cu care se confrunta cladirea cea mai ampla creata de arhitectul Ion Mincu, initiatorul stilului neoromanesc, in cadrul lucrarilor de renovare care se desfasoara in momentul de fata.
  4. Conacul Casota: un minunat imobil de epoca, cu potential inca nerealizat– descriere a fascinantului conac Casota, cladit in sec. 19 de mosierul si filantropul Pricopie Casotti, din judetul Buzau. Articolul se vrea un model de cum ar trebui prezentate proprietatile istorice pentru atragerea de cumparatori de calitate, opus modului superficial, neprofesionist si profiterist in care asemenea case de epoca sunt prezentate de agentiile imobiliare locale sau chiar de marile companii internationale de real estate cu branse in Romania.
  5. BUCURESTI: scurta prezentare a celei de-a sasea mari metropole europene– o prezentare a orasului din punct de vedere al dezvoltarii sale urbane si economice in ultimul secol si jumatate.
  6. Imaginea zilei 17-dec-09: Proiect de renovare casa stil Art Nouveau– scurt articol despre un remarcabil si unic proiect de aducere la viata a arhitecturii istorice Art Nouveau care se desfasoara acum in Bucuresti.

Valentin Mandache (expert in case de epoca)

Autorul blogului 🙂

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s