Balcon si panouri in stil Art Deco cu motivul lalelei

Un frumos exemplu de balcon in stil Art Deco, aerisit si bine proportionat, cu panouri continand o tema florala redata intr-o maniera geometrizanta, in care primeaza laleaua, impodobind o casa de la mijlocul anilor 1930 din zona Cotroceni, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

***********************************************
Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Balcon si panouri in stil Art Deco cu motivul lalelei

 • Buna ziua!

  Foarte frumos panoul. Design-ul pare ca se continua in lateral in ambele directii si daca este paralel panoului de sub balcon, practic ar trebui sa fie un pic mai lat. Este posibil ca balconul sa fii aratat un pic diferite inainte de renovarea fatadei (pare proaspat vopsit)?

  Alexandra

  Apreciază

  • Buna! balconul si panourile fac parte dintr-o casa Art Deco bine design-ata, unde unele teme se repeta intr-un mod armonios pe fatada si alte elemete structurale. Este recent renovata si sunt convins ca anumite detalii au fost pierdute, dar pentru scena bucuresteana de renovari, treaba este destul de bine facuta. Sa speram ca astfel de exemple vor fi urmate si de alti proprietari de de bijuterii arhitecturale!…

   Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s