Fereastra semicirculara in stil neoromanesc din anii 1920

Fereastra semicirculara in stil neoromanesc impodobind o casa de la mijlocul anilor 1920 din zona Cotroceni, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Forma semicirculara a ferestrei in stil neoromanesc din fotografia de mai sus, impreuna cu adorabilele sculpturi ale ramei de lemn si designul vitraliului multicolor, tradeaza filiatia in cadrul curentului Art Nouveau a acestui ordin arhitectural. Stilul neoromanesc este o miscare artistica national-romantica exprimata prin arhitectura, care a aparut la sfarsitul sec. 19 si a consevat cu staruinta motivele inspirate din registrul decorativ Art Nouveau cu mult dupa apusul acestui curent, un fapt din abundenta confirmat de aceasta fereastra de la mijlocul anilor 1920.

***********************************************
Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s