O frumoasa gramada de caramizi

Design in stil sintetic (venetian interbelic si Art Deco) de coloane de caramizi, care impodobesc scara de acces a unei case de la mijlocul anilor 1930 din zona Cotroceni, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Imi place ingeniozitatea arhitectului de acum aproape opt decade care a folosit simple caramizi pentru a sugera elaboratele coloane sustinand arcuri in ogiva, apartinand a ceea ce eu denumnesc stilul venetian interbelic, un design arhitectural destul de popular in Bucurestiul anilor 1930. Casa contine de asemenea motive Art Deco, iar coloanele de caramizi reprezinta o sinteza, in opinia mea, intre stilurile venetian interbelic si Art Deco.

***********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s