Casa bucuresteana in stil Art Deco din anul 1932

Una design de casa in stil Art Deco echilibrat si de buna calitate al arhitectului R. Michaescu, datand din anul 1932. Zona Domenii, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Designul acestei case este un clasic al stiului Art Deco, de o tiplogoie intalnita practic peste tot in lume in cea de a treia si mai ales a patra decada a sec. 20. Este un proiect al arhitectului R. Michaescu din anul 1932, dupa cum este mentionat intr-o tableta de nume de pe fatada. Cladirea este localizata in zona Domenii, dezvoltata intre anii 1920 si inceputul anilor 1940, ca un cartier prestigios, locuit de o parte a elitei orasului, dotat cu un mix arhitectural de buna calitate care consta in principal din cladiri is stil neoromanesc si Art Deco, dar si cateva exemple fascinante de hibrizi/ simbioze intre aceste doua ordine arhitecturale. Imi place mult profilul triungular a ferestrei bovindou de la etajul unu si usile/ intrarea dubla a casei, despre care deja am publicat acum cateva luni o fotografie pe acest blog (click aici pentru acces la acel articol).

***********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Un gând despre „Casa bucuresteana in stil Art Deco din anul 1932

  • Casa este, intr-adevar, de un Art Deco dus la superlativ, insa oare inteleg aceaste si proprietarii actuali? Culoarea nu se potriveste deloc, iar aparatele de climatizare puteau sa isi gaseasca loc in alta parte, dar nu pe fatada. Cat despre termopane, bine ca au pus unele care imita lemnul.
    In rest casa arata foarte bine si s-au pastrat toate elementele de ornament originale.

    Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s