Bacanie pitoreasca din anii 1900 din Targoviste

Cladire de bacanie datand din anii 1900, astazi functionand ca locuinta, din Targoviste. (©Valentin Mandache)

Imaginea de mai sus arata o pitoreasca si relativ bine conservata cladire de bacanie, care putea fi folosita si ca bodega, datand de la cumpana dintre sec. 19 si sec. 20, din Targoviste. Este un tip de structura pe vremuri des intalnita in orasele de provincie, satele sau mahalalele Bucurestiului, dar o raritate in zilele noastre. Cladirea reprezinta un excelent martor de istorie si arhitectura comerciala de pe aceste meleaguri si ar putea constitui un foarte iefin proiect de restaurare-renovare pentru orice s-ar incumeta la o asemenea intreprindere. Imi place in acest exemplu cum obloanele originale de lemn ale bacaniei sunt asigurate cu bare de fier transversale impresionante, exact ca pe timpuri. Ma intreb daca si in interiorul casei se mai pastreaza ceva din vechiul plan si mobila de bacanie.

**********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s