Usa in stil Art Deco cu tema neoclasica

Usa in stil Art Deco impodobind o casa de la inceputul anilor 1930 din zona Cotroceni a Bucurestiului. (©Valentin Mandache)

Ansamblul de usa in stil Art Deco din imaginea de mai sus prezinta o discernibila tema arhitecturala neoclasica, si anume cea a odinului ionic. Acesta poate fi detectat in canelurile verticale ale coloanelor care incadreaza usa, motiv repetat de barele verticale de fier ale ferestrei usii, care sunt sugestiv incoronate cu motivul capitelului ionic (cornul rasucit de berbec). Imi place cum arhitectul anilor 1930 a adaptat cu mare usurinta aceste elemente clasiciste la schema design-ului Art Deco, fara nici macar o urma de dizonanta intre formele moderne si antice folosite aici. Chiar si bara-maner in forma de „S” a usii participa in mod impecabil la acel minunat joc de proportii si contururi.

**********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Un gând despre „Usa in stil Art Deco cu tema neoclasica

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s