Cladiri de apartamente in stil Art Deco din Bucuresti

Această prezentare necesită JavaScript.

O mostra din tipicele cladiri mici de apartamente in stil Art Deco din anii 1930, care constitue unul din elementele emblematice arhitecturale ale capitalei Romaniei (aspect complet nepromovat de catre autoritatile guvernamentale si orasenesti de la patrimoniu si turism).

**********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Un gând despre „Cladiri de apartamente in stil Art Deco din Bucuresti

  • Chiar daca multe multe cladiri in stil Art Deco/Modernist construite in Bucurestiul anilor 1920-1940 au necesitat demolarea unor case de secol XIX sau chiar a unora in stil eclectic, totusi acestea au reprezentat o arhitectura de buna calitate la momentul respectiv si au transformat capitala dintr-un oras cu multe gradini in o metropola a secolului XX. Pacat ca turistilor straini, atatia cati sunt, le aratam doar Casa Poporului, Ateneul sau Muzeul Satului si nu le prezentam Bucurestiul surprinzator care se ascunde in spatele marilor artere.

    Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s