Case in stil mixt Mic Paris & neoromanesc din Targoviste

Case in stil mix Mic Paris si neoromanesc din Targoviste datand din anii 1890 si 1900. (©Valentin Mandache)

Orasul Targoviste contine o excelenta selectie de arhitectura istorica, reflectand stilurile si evolutia arhitecturala din provinciile Vechiului Regat in ultimul secol si jumatate. Unele dintre cele mai interesante exemple sunt cele construite intr-un mix de stiluri, cum sunt cladirile din fotomontajul de mai sus si din show-ul de diapozitive de dupa text, care construite o incantatoare sinteza intre designurile de tip Mic Paris si neoromanesc. Aceasta arhitectura pitoreasca a fost, in general, creatia mesterilor constructori si artizanilor locali care transpuneau in vernacular stilurile prestigioase culte, la moda, ale epocii lor. Ocupantii acestui tip de casa, care in zona de mare densitate a Bucurestiului erau numite „case vagon„, adaptate terenurilor inguste din capitala, erau familiile micilor negustrori sau functionari la stat, care constituiau nascenta clasa de mijloc a Romaniei din perioada Fin de Siècle.

Această prezentare necesită JavaScript.

**********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s