Fotografie arhitecturala furnizata unei edituri britanice pentru coperta de carte


Copera cartii "Feminist Judgments" ("Decizii judecatoresti feministe"), Hart Publishing 2010; fotografia de pe coperta este furnizata de blogul Case de Epoca.

Am fost foarte placut impresionat cand cu cateva saptamani in urma am primit un mesaj din partea casei de editura Hart Publishing, cea mai mare editura independenta specializata in carti de drept din Marea Britanie, bazata in Oxford, cerandu-mi permisiunea sa foloseasca una din fotografiile mele arhitecturale pentru designul copertii uneia din cartile lor in curs de aparitie. Cartea are titlul „Feminist Judgements. From Theory to Practice” („Decizii judecatoresti feministe. De la teorie la practica”), fiind editata de Rosemary Hunter, Clare McGlynn si Erika Rackley, specialisti academici britanici in acest domeniu. Coperta a fost acum realizata si a aparut pe website-ul de la Hart Publishing, o copie a acelei imagini fiind prezentata mai sus. Statuia reprezinta zeita Justitiei, parte dintr-o panoplie statuara de pe fatada cladirii sediului Bancii Nationale a Romaniei, despre care am scris in limba engleza un foarte popular articol anul trecut si de asemenea am publicat un fotomontaj acum cateva luni. Sculptorul din sec. 19 a folosit ca model pentru statuia zeitei o femeie din clasa muncitoare sau de mijloc a Bucurestiului de la sfarsitul epocii Victoriene, un fapt care ii confera un remarcabil aer de realism si umanitate. Am fotografiat statuia pe la asfintit intr-o foarte frumoasa zi de septembrie anul trecut, beneficiind de o lumina naturala excelent de clara, ambient amplificat de tonalitatea galbuie a pietrei din care erau realizate statuile si fatada bancii (piatra de Rusciuk de la Ruse din Bulgaria). Fotografia este, in opinia mea, foarte potrivita subiectului cartii, si sunt incantat ca cel care a cautat aceasta imagine pentru editura Hart Publishing, o persoana cu evident talent si profesionalism, a decis sa aleaga creatia mea fotografica pentru a ilustra interesanta carte ce va apare in curand in Marea Britanie si in tarile care urmeaza sistemul legal britanic.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

6 gânduri despre „Fotografie arhitecturala furnizata unei edituri britanice pentru coperta de carte

Comentarii