“Case de Epoca” la Radio Romania Actualitati- maine 25 Sep ’10 la ora 21.06

Dragi cititori,

Va invit cordial sa ascultati maineSambata 25 Septembrie ’10 la ora 21.06 interviul pe care l-am acordat la invitatia doamnei Denise Theodoru, senior editor la postul national Radio Romania Actualitati, in cadrul programul „Semnaturi Celebre. Acesta poate fi ascultat pe frecventa 105,3 FM sau direct online pe site-ul postului, mentionat anterior.

Interviul se defasoara pe parcursul unei ore si a fost realizat vizitand la pas un colt al Bucurestiului care inca pastreaza in mare parte arhitectura si caracterul interbelic al cladirilor si ambientului urban. Am dat amanunte despre formatia mea profesionala in Marea Britanie ca expert in domeniul caselor de epoca, detaliind probleme de istorie arhitecturala romaneasca si a segmentului special de piata imobiliara de case istorice, unde sunt singurul consultat din tara in acest domeniu. Interviul mai contine multe date interesante din activitatea mea in lumea universitara britanica si despre Revolutia din 1989, eveniment istoric la care am participat.

Cu multa stima,

Valentin Mandache, autorul blogului „Case de Epoca”

Pagina emisiunii anuntand interviul, de pe site-ul Radio Romania Actualitati.

4 gânduri despre „“Case de Epoca” la Radio Romania Actualitati- maine 25 Sep ’10 la ora 21.06

 • Va felicit pentru acest interviu, eu unul am sa il audiez cu placere, dar mai ales ca se popularizeaza specialistii in domeniu. Hoardele de ignoranti trebuiesc, oameni lipsiti de cultura, adusi de Ceausescu pentru a munci in uzine mamut, ar trebui astfel sa aiba macar un minimum de respect pentru arhitectura de calitate a vechilor cladiri.

  Apreciază

 • Domnule Mandache,am ascultat cu deosebita placere emisiunea… Pur si simplu, m-am imbogatit sufleteste. Va admir pentru realizarile dvs.,pentru bogata cultura profesionla si generala si nu in ultimul rand, pentru gestul admirabil pe care l-ati facut reintorcandu-va in Romania,cu dorinta de a schimba unele lucri in mai bine, dar si de a da caselor de epoca o sansa…
  Spusele dvs. m-au indemnat sa-mi propun o documentare cu privire la stilurile arhitecturale existente in Bucurestiul interbelic, dar si studierea catorva elemnte teoretice de arhitectura, ceea ce mi-ar permite, atunci cand vad o casa de epoca, sa o incadrez cat de cat corect intr-un anumt stil..
  De asemenea, ati prezentat argumente care mi-au mai atenuat scepticismul cu privire la viitorul Romaniei, viitor pe care il vedeti atat de frumos si-n care credeti cu atata tarie…
  Pentru mine, care ma aflu in plin proces de formare intelectuala si profesionala, sunteti un model demn de urmat… De oamneni ca dvs are nevoie Romania in posturile cheie, pentru a deveni ceea ce merita, pentru a se bucura de respectul ce i se cuvine.

  Apreciază

  • Multumesc Larisa, cuvintele tale frumoase sunt un plus de motivatie in aceasta intreprindere careia incerc sa-i pun bazele! Ma gandesc sa ofer niste cursuri de istorie a arhitecturii aplicata pe exemplele din Bucuresti si tara, constat ca este intr-adevar interes crescut in acest domeniu. Valentin M.

   Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s