Exuberante panouri florale in stil Art Deco

Panouri florale in stil Art Deco din Bucurestiul anilor 1930 (©Valentin Mandache)

Sotia mea, Diana, celebreaza astazi ziua sa de nastere! Pentru a marca aceast frumos eveniment, am realizat fotomontajul si show-ul de diapozitive prezentatate aici, compuse din panouri florale in stil Art Deco, care le-am fotografiat de-a lungul lunilor din urma in Bucuresti. Aceste exuberante design-uri impodobesc fatade de case care dateaza din anii 1930, perioada de aur a acestui oras. Panourile contin redari de flori si vegetatie luxurianta simbolizand taramurile paradisiace ale Marilor Sudului, la care bucurestenii, locuitori ai austerei Stepe a Dunarii de Jos, tanjeau sa ajunga, in special in timpul iernilor siberiene care deseori cuprind regiunea. Doresc astfel sa dedic Dianei aceste sarmante crampeie de ‘paradis’ arhitectural si sa-i urez un foarte, foarte fericit la multi ani!!! Valentin 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Panouri florale in stil Art Deco, Bucuresti, anii 1930 (©Valentin Mandache)

**********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

4 gânduri despre „Exuberante panouri florale in stil Art Deco

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s