Cladire de apartamente in stil Art Deco modernist

O frumos proportionata cladire de apartamente intr-un stil Art Deco modernist datand a doua parte a anilor 1930. Zona Popa Soare, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Aceasta bine proiectata cladire din fotografia de mai sus este intr-un stil Art Deco cu caracteristici moderniste, popular in a ultima parte a anilor 1930. Elementele moderniste sunt reprezentate de liniile si suprafetele sobre, drepte, rectangulare si de folosirea betonului si a fierului ca principale materiale de constructie. Art Deco-ul este  evident in elementele structurale cum sunt turnul casei scarilor sau folosirii „regulii de trei” in numarul nivelelor cladirii si a stinghiilor de otel ale gardului, etc. Bucurestiul contine un numar important de asmenea fascinante cladiri de un design la granita dintre Art Deco si modernism, cum este in exemplul care l-am documentat mai devreme la acest link. In cazul particular al acestui edificiu, tipologia designului este probabil italiana, un produs al unui birou arhitectural italienesc activ local sau al unui arhitect roman influentat de scoala italiana a vremii; Italia a avut o puternica influenta culturala in Romania interbelica, unde multe firme de constructii si birouri de arhitectura italientesti erau active in acea perioada. Am documentat acea fascinanta conectie in cateva din articolele de blog precedente, cum ar fi aici sau aici (click link-urile pentru access).

**********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

**********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s