Ferestre Art Deco cu motivul ziguratului inversat

Ferestre in stil Art Deco decorate cu motivul ziguratului inversat; casa de la incepututl anilor 1930 din zona Piata Victoriei, Bcuresti. (©Valentin Mandache)

Tripticul de ferestre din fotografia de mai sus ar fi foarte monoton fara intercalarea motivului ziguratului inversat pe pilonii despartitori dintre deschiderile in zid. Ziguratul inversat a fost deseori folosit cu deosebit efect in arhitectura Art Deco si modernista. Una dintre cele mai faimoase astfel de utilizari este configuratia generala a Muzeului Guggenheim din New York proiectat de Frank Lloyd Wright.

***********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Ferestre Art Deco cu motivul ziguratului inversat

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s