Supravietuitor Art Deco

Casa in stil Art Deco datand de la inceputul anilor 1930, zona Cotroceni, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Aceasta este o casa compacta in stilul Art Deco, care cu toate mutilarile care i-au fost facute de catre proprietari ignoranti contemporani, inca mai pastreaza cate ceva din ornamentele si decoratiile originale care impodobesc bine proportionata ei fatada, asfel reusind sa dea o idee cat de sarmant a fost acest edificiu in anii 1930. Regula de trei, care caracterizeaza stilul Art Deco, este exemplificata de ferestrele arcuite de pe fatada laterala sau de sectoarele de geam ale ferestrei de la etajul unu. Imi place pozitionarea celor doua ferestre de tip hublou pe turnul casei scarilor, ca de altfel si micul balcon cu profil semicircular. Nu imi place recenta inlocuire a usii originale Art Deco cu o usa ordinara metalica de la magazin, termopanul de la parter care a inlocuit rama originala in trei sectoare a ferestrei, faptul ca vechiul catarg care impodobea turnul scarilor a fost smuls, cel mai probabil cu cativa ani in urma, sau teribil de necioplita alegere coloristica a zugravelii peretilor exteriori.

***********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Un gând despre „Supravietuitor Art Deco

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s