Veche usa si fereastra de lemn in stil Art Deco

Acesta este un detaliu arhitectural Art Deco care arata mai non-standard: o usa ingusta de lemn prevazuta cu o fereastra ampla imediat deasupra ei care furnizeaza lumina casei scarilor din spatele acesteia. Imi place cum regula de trei tipica stilului Art Deco este atat de evidenta pentru orice observator care se uita la acest particular design.

Usa si fereastra in stil Art Deco, casa de la inceputul anilor 1930, zona Cismigiu nord, Bucuresti (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Veche usa si fereastra de lemn in stil Art Deco

  • Secretul frumusetii acestui detaliu Art Deco mi se pare a fi nota de mister pe care i-o confera sobrietatea, austeritatea, aparenta simplitate a modului in care este redata regula de trei. Absenta aproape totala a ornamentelor uneste cele doua elemente (usa si fereastra) si creeaza o armonie perfecta intre ele. Daca n-as sti ca detaliul postat apartine unei case din zona Cismigiului, aceasta imagine m-ar duce cu gandul la Venetia, in anotimpul cand se desprimavareaza.

    Apreciază

    • Intr-adevar descompunerea de secole a Venetiei poate fi oglindita in ceea ce se intampla cu multe dintre maiestoasele caldiri bucurestene; le confera un fel de patina/ poezie venetiana. Poate ca acest amanunt ar trebui trecut in brosurile turistice 🙂 Valentin M

      Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s