Autorul blogului Case de Epoca citat in cartea Prof Giurescu despre arhitectura Bucurestiului

Am avut placuta surpriza, parcurgand recenta carte a Prof Dinu C. Giurescu sa ma vad citat la pagina 194. Dansul a preluat detalii dintr-un articol aparut in ziarul Puterea in luna mai, anul trecut, sub semnatura lui Dana Fodor Mateescu, in care am vorbit despre activitatea mea de consultant in domeniul pietei caselor de epoca, pregatirea si experienta necesare pentru o astfel de munca specializata. Este o onoare pentru mine ca domnul Giurescu, cel mai bun istoric roman in viata, a considerat necesara includerea acelor amanunte in ilustra sa lucrare.

Cartea este intitulata „Arhitectura Bucurestilor- Incotro?” si a fost publicata la sfarsitul lui 2010 de editura Vremea. Prin metodologie, diversitatea surselor de informare si modul de prezentare succint, direct la tinta, volumul reprezinta o raritate in peisajul publicistic romanesc inflationat de lucrari siropoase, fara metoda. Prof Giurescu mentioneaza si analizeaza asfel marile si micile abominatii care s-au petrecut in peisajul construit bucurestean din ultimile doua decade, de la decizia lunatica de a darui vechea cladire a parlamentului Bisericii Ortodoxe Romane, actualmente una din institutiile care desfigureaza sistematic monumentele istorice din grija sa, pana la demolarile si ‘renovarile’ dupa ureche facute de proprietarii ignoranti ai cladirilor istorice pe care se cred stapani absoluti, uitand ca au in custodie nu numai o proprietate, ci si un bun cultural al intregii comunitati bucurestene.

Recomand cu caldura cartea pentru toti cei preocupati de fenomenul singular pentru Uniunea Europeana al distrugerii la o scara inimaginabila a patrimoniului si identitatii arhitecturale a Bucurestiului de catre proprii sai cetateni.

8 gânduri despre „Autorul blogului Case de Epoca citat in cartea Prof Giurescu despre arhitectura Bucurestiului

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s