Salonul Alb (Cerchez) de la Palatul Regal Cotroceni

The White Hall, Cotroceni Royal Palace, Bucharest

O descriere comprehensiva de istoricul Diana Mandache (Fotescu) din 1992 a Salonului Alb de la Palatul Regal Cotroceni, incapere cunoscuta astazi sub denumirea de Salonul Cerchez, dupa arhitectul care l-a re-designat la inceputul anilor 1920. Salonul a fost un arhetip/ model urmat in designul multor case private si edificii publice construite in stil neoromanesc.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Salonul Alb (Cerchez) de la Palatul Regal Cotroceni

  • Deoarece sunt fascinata de acest superb palat, nu sunt din Bucuresti iar dumneavoastra sunteti singurul specialist roman in case istorice cu un asemenea blog, as dori sa va pun o intrebare legata de istoricul palatului: a fost resedinta privata a Mariei si a lui Ferdinand sau a apartinut statului? Ce s-a intimplat cu el la moartea reginei Mariei in 1938? A locuit regele Mihai acolo? Iar daca a fost resedinta privata cui a fost lasata mostenire? Mutumesc anticipat!

    Apreciază

    • Palatul Cotroceni a fost intotdeauna proprietate guvernamentala. Regele Mihai a folosit palatul ca resedinta regala in Bucuresti. Palatul are un muzeu ce se poate vizita cu prior appointment fiind within the palace grounds; stiu ca au si un website unde puteti afla mai multe date. VM

      Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s