Exuberante coloane de lemn sculptate in stil composit

Un exuberant set de coloane de lemn, sculptate intr-un stil composit (Venetian interbelic, Balcanic Otoman, Iberic), care impodobesc veranda unei case din a doua parte a anilor 1930 din zona Icoanei, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

Artistul sau mesterul care a sculptat coloanele din fotografia de mai sus trebuie sa fi fost o persoana de inalt talent. Design-ul este o inmanunchiere care parca curge fara nici un fel sincope de stiluri la moda in Bucurestiul anilor 1930, cum sunt ceea ce eu denumesc Venetian interbelic, delienatii balcanic-otomane si chiar ecouri de neorenastere spaniola.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Exuberante coloane de lemn sculptate in stil composit

  • Stiu casa, e oarecum vizavi de ******. Oare a cui a fost la inceput ? Am si fotografiat din acelasi unghi, dar din pacate imaginea mea nu a beneficiat de soare ca a dvs…

    Apreciază

    • Da acea este casa intr-adevar. Pentru lumina optima trebuie sa te planifici- vazut orientarea geografica a casei si ales momentul cand soarele pica cel mai bine si bine inteles sa nu fie nori- multe conditii, dar am avut si noroc! VM

      Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s