Fereastra neoromaneasca decorata cu romburi de culoarea chihlimbarului

Fereastra in stil neoromanesc impodobind o casa de la mijlocul anilor 1920, zona Kiseleff, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Aceasta este o delicata si in acelasi timp impresionanta fereastra in stil neoromanesc, unde principalul efect vizual este generat de micile romburi de geam de culoarea chihlimbarului care definesc campul ferestrei la intervale regulate. Alte elemente bine proiectate sunt arcul dublu al deschiderii in zid, cele doua coloane scurte neoromanesti ce flancheaza fereastra si panourile cu motivul vrejului si frunzei de vita de vie decorand sortul acesteia. Intregul ansamblu sugereaza o ambianta romantica medievala, care este de fapt o caracteristica a acestui ordin arhitectural, a vremurilor eroice de demult cand meleagurile ce formeaza acum Romania erau in calea razboaielor de la frontiera dintre crestinatate si lumea musulmana.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s