Panou in stil Art Deco ce insenineaza privirea

Panou in stil Art Deco din anii 1930 continand teme florale si de raze de soare, zona Popa Soare, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Am constatat ca elegantul panou arhitectural in stil Art Deco prezentat in fotografia de mai sus, pe care l-am descoperit cu cateva zile in urma intr-unul din cartierele centrale ale Bucurestiului, a reusit sa-mi destinda privirea si astfel sa ignor persistenta vreme rece si innourata a acestui aprilie. Panoul aminteste de climatul luxuriant al Marilor Sudului de care bucurestenii anilor 1930 erau atat de fascinati. Imi place jocul dintre aparenta simetrie a design-ului, exprimata prin chevron-ul indraznet de la centru care simbolizeaza probabil soarele sau poate un peisaj muntos, si asimetria ritmica a restului panoului continand scurte raze de soare, motive florale si doua interesante stele sclipitoare.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s