Usa in stil Art Nouveau cu profil aparent circular

Usa in stil Art Nouveau, casa Dinu Lipatti, cca 1900s, Catargiu Blvd, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Fotografia de mai sus prezinta o bine proportionata usa cu profil aparent circular in stil Art Nouveau, incoronata de un amplu si expresiv mascaron in acelasi stil, impodobind casa Dinu Lipatti din Bucuresti. Edificiul este intr-o mixtura de stiluri, incluzand neo-rococo si chiar cateva elemente neoromanesti, intre care predomina stilul Art Nouveau. Cladirea este una din creatiile timpurii ale arhitectului Petre Antonescu, unul dintre cei mai seminali arhitecti romani, cunoscut in special pentru grandioasele sale edificii in stil neoromanesc. Aceasta cladire in particular arata versatilitatea remarcabila al lui Antonescu intr-o multitudine de genuri de design arhitectural la un stagiu timpuriu al carierei sale.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Un gând despre „Usa in stil Art Nouveau cu profil aparent circular

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s