Arhitectura si geopolitica: de ce arhitectura Romaniei este atat de amestecata si intr-o permanenta criza de identitate

Pentru acei dintre dumneavoastra care vor sa afle mai multe despre particularitatile geopolitce ale regiunii in care este situata Romania, am publicat mai demult un articol, prezentat in interfata Scribd de mai jos, dezbatand unele din aspectele mai fascinante ale acestui fenomen. Dezvoltarea in sincope si de multe ori in cicluri incomplete a arhitecturii in Romania poate fi foarte bine atribuita instabilitatii geopolitice de secole a regiunii, o zona unde trei imperii au venit in contact: cel Otoman, Habsburg si Rus. Frictiunile si conflictele dintre aceste mari state s-au jucat deseori in cadrul periferiei lor comune, care era in mare parte reprezentata de teritoriile romanesti, cu consecinte teribile pentru dezvoltarea economica si culturala a comunitatilor locale, pentru felul de a fi si identitatea localnicilor. Fenomenul arhitectural a fost bine-inteles unul dintre principalele victime ale acestei situatii geopolitice speciale.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s