Poarta Art Deco

Acesta este un interesant exemplu pentru Bucuresti de ansamblu de poarta in stil Art Deco, care evident a trait vremuri mult mai bune in comparatie cu insultele estetice la care este supusa de multimea de tevi de gaz urate, si lipsa de intretinere suferita de-a lungul decadelor ce s-au scurs de la sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial. Structura consta intr-un arc rectangular cu traversa cu capete in recesiune, decorata la centru de trei lamele verticale aranjate à la ziggurat, si o usa din fier forjat cuprinzand intreg spatiul delimitat de arc. Cele trei sectoare de usa sunt decorate cu monograme identice, care inca arata destul propspat, putin corodate (vezi a doua fotografie de mai jos).

Poarta in stil Art Deco, mijlocul anilor 1930, zona Mantuleasa, Bucuresti (©Valentin Mandache)
Poarta in stil Art Deco, mijlocul anilor 1930, zona Mantuleasa, Bucuresti (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s