Fereastra de turn de scara Art Deco

Fereastra de turn de scara in stil Art Deco, casa de la mijlocul anilor 1930, zona Matei Basarab, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Imi place sveltetea liniilor acestei ample ferestre care impobeste turnul scarii al unei case in stil Art Deco bucurestene, excelent pastrata in ciunda conditiilor vitrege ce au prevalat in tara tot timpul de inceputul celui de al Doilea Razboi Mondial. Contururile sale destul de austere imi amintesc de ferestrele cladirilor de fabrici high tech ale acelei ere (de exemplu din industria automobilelor sau aeronautica interbelica), o sursa de inspiratie importanta pentru stilul Art Deco de la arhitectura pana la design de bijuterii.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s