Panou in stil Art Deco cu nume de vila

Panou cu nume de vila in stil Art Deco, casa datand de la inceputul anilor 1930, zona Aviatorilor, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Am fotografiat panoul de mai sus in lumina slaba dinnaintea apusului, ceea ce ii imprima o aparenta mai diafana. Contine numele unei vile interbelice bucurestene, „Vila Marioara”, intr-un interesant stil de litere legate impreuna pe un fond de vegetatie si flori luxuriante ale „marilor sudului”, tema foarte populara in reprezentarile arhitecturale Art Deco din Bucurestiul anilor 1930.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s