Toamna este aproape de Bucuresti

Se pare ca toamna nu este departe de Bucuresti zilele acestea, dupa cum am putut discerne in timpul turului de istorie si fotografie arhitecturala de ieri din zona Calea Calarasi. Mai jos e o mostra de imagini, care sper ca va pot transmite, dragi cititori, acel simtamant minunat de pace al toamnei. Calea Calarasi, cu toate ca este la o mica distanta, de mers pe jos, de centrul Bucurestiului, al saselea oras al Uniunii Europene, retine in multe aspecte un caracter semi-rural, tipic acestor parti ale sud-estului Europei, ceea ce face zona si mai pitoreasca, dupa cum marturisesc scenele bucolice, anuntand anotimpul recoltei, prezentate in aceste fotografii.

Valentin Mandache, expert in case de epoca

Struguri copti in lumina diminetii de 28 august '11, zona Calea Calarasi, Bucuresti (©Valentin Mandache)
Flori in soarele diminetii zilei de 28 august '11, zona Calea Calarasi, Bucuresti (©Valentin Mandache)
Scena semi-rurala in zona Calea Calarasi, Bucuresti, in lumina clara si puternica a zilei de 28 august '11 (©Valentin Mandache)
Toamna este aproape de Bucuresti: pisica pe scarile unei case in stil neoromanesc din zona Calea Calarasi (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Toamna este aproape de Bucuresti

  • Adaug la superbele fotografii facute de dvs. cateva versuri de Ana Blandiana, ce mi se par a fi in ton cu imaginile pe care le-ati suprins cu atat de mult simt artistic: „Dar eu visez amiaza-mbratisata/ De frigul diminetii si al serii,/ Ora de miere, galbena zapada/ Pe care-o ning din crengi învinse merii./ Eu plâng de bucurie în lumina/ Nestinsa înca de uriase nopti/ Si-n strugurii zdrobiti în teasc din vina/ De-a fi prea buni, prea dulci, prea copti.”

    Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s