Fotografii arhitecturale Case de Epoca intr-o carte recent publicata la Londra

Am avut o surpriza placuta sa descoper acum cateva zile ca o carte mult asteptata, continand doua din fotografiile mele arhitecturale, a fost publicata! Lucrarea, intitulata „Lettering. A reference manual of techniques” [„Redarea literelor. Manual de referinta al tehnicilor”] (Laurence King Publishing, London, 2011), este scrisa de Andrew Haslam, o autoritate mondiala in domeniul redarii literelor si a tehnicilor tipografice, care a predat la universitati prestigioase britanice cum sunt London College of Printing (acum numit College of Communication) si faimoasa Central St. Martin’s School of Arts and Design. Fotografiile mele arata inscriptia de pe pedimentul intrarii cladirii „Liga Culturala” (arh. Ion Trajanescu, 1929) si un fragment al marii frize ce impodobeste curtea interioara a Scolii Centrale (arh. Ion Mincu, 1890), care impreuna deschid sectiunea intitulata „Rendered Lettering” [Redarea arhitecturala a literelor]. Sunt desigur fericit ca o mostra din vasta arhitectura a Bucurestiului, dupa cum e vazuta prin ochii mei, a gasit astfel un mod de expresie in mediul elegant al acestui volum. Este a doua mea foto-mentiune intr-o carte, dupa ce anul trecut una din fotografiile mele arhitecturale a fost selectata sa ilustreze copera unei carti publicata de o editura specializata in drept din Oxford, Marea Britanie, detalii despre care puteti gasi la acest link. Doresc succes cartii lui Andrew si sper ca edificiile Bucurestiului si decoratia lor vor atrage atentia unui public cat mai larg si international cu putinta!

„Lettering: a reference manual of techniques” de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)
„Lettering: a reference manual of techniques” de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)
Autorul acestui blog cu un exemplar al cartii „Lettering: a reference manual of techniques” de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)
Cele doua fotografii cu litere redate arhitectural din Bucuresti in cartea „Lettering: a reference manual of techniques” de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)
Cele doua fotografii cu litere redate arhitectural din Bucuresti, aparute in cartea „Lettering: a reference manual of techniques” de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)
Sectia cu contributori fotografii a cartii ‘Lettering: a reference manual of techniques’ de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)
Sectia de contributori de fotografii, mentionand blogul si autorul blogului Case de Epoca – Historic Houses of Romania in cartea „Lettering: a reference manual of techniques” de Andrew Haslam (Laurence King Publishing, London 2011)

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s