Lampa neoromaneasca de consola de acoperis

Lampa de consola de acoperis, casa in stil neoromanesc tarziu datand de la mijlocul anilor 1930, zona Kiseleff, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Am localizat, in timpul turului „Stilul Neoromanesc Tarziu” de acum doua saptamani, o lampa exteriora neoromaneasca, ce in experienta mea este un obiect rar intalnit in cadrul edificiilor de acest design, cu numai cateva astfel de artefacte inca supravietuid in Bucuresti la ora actuala. Am documentat deja alte trei lampi de exterior in stil neoromanesc in urmatoarele articole: lampi in forma de cadelnita de tamaielampa in froma de lanternalampa in cruce greaca. In acest particular exemplu, relicva este atasata de o elaborata consola in lemn si beton modelat, fiind realizata din sticla turnata mesata intr-o retea ornamentala de sarma ce e in ton cu formele decorative ale capetelor de consola. Aceasta impodobeste o casa in stil neoromanesc tarziu datand de la mijlocul anilor ’30, care prezinta o mare scara de acces acoperita de o ampla cornisa de acoperis, suportata la intervale regulate de elaborate console, toate original prevazute cu interesanta lampa din sticla si sarma ornamentala prezentata in acest articol.

Lampa de consola de acoperis, casa in stil neoromanesc tarziu datand de la mijlocul anilor 1930, zona Kiseleff, Bucuresti (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s