Autorul blogului Case de Epoca la Balcic

Balcic - gradinile palatului Reginei Maria

Autorul blogului Case de Epoca meditand, in vara lui 2009, in gradinile palatului Reginei Maria de la Balcic. Complexul palatului si gradinile sunt una din cele mai reprezentative piese de arhitectura interbelica romaneasca. Balcicul si coasta orientata spre sud ce il inconjoara sunt un loc care mai degraba aminteste de Mediterana decat de Balcani sau Europa Centrala ce caracterizeaza in general geografia fizica si umana a Romaniei, un fapt care l-a tranformat intr-un fel de Riviera locala pentru elita romaneaca in acele zile fericite dinnaintea tragediilor celui de al Doilea Razboi Mondial si a ce urmat dupa. Locul cuprinde o mare densitate de arhitectura de vila a perioadei de aur a anilor 1930, ce va constitui, impreuna cu cea a palatului, obiectul a doua tururi Case de Epoca in a doua parte a primaverii si prima parte a toamnei lui 2012. Watch this space! 🙂

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s