Putul scarilor al unei case Art Deco

Putul scarilor al unei case de la mijlocul anilor 1930, zona Matei Basarab, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Putul scarilor din imaginea de mai sus, se afla intr-o cladire in stil Art Deco in stare avansata de deteriorare, locuita de chiriasi la stat saraci, care stau acolo probabil inca din anii ’50 cand cladirea a fost confiscata de catre regimul comunist de la proprietarii ei. Lumina electrica nu functiona, iluminarea naturala de deasupra provenind de la ferestre de tip hublou.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s