iPhone photo of the day: perspectiva asupra cladirii CEC

Aceasta este una din vistele clasice ale Bucurestiului: cladirea CEC (arhitect Paul Gottereau 1900, stil Beaux Arts – de tip „gara pariziana”), vazuta de la biserica Stavropoleos (stil brancovenesc tarziu, 1724). Se pot imediat observa efectele benefice ale recentei pietonalizari in zona. Bucurestiul ar putea deveni un oras comfortabil de locuit si creat, daca autoritatile locale ar aplica intr-adevar legislatia de parcare a automobilelor, elimina cablurile ce atarna de stalpi pe strazi la orice pas si plantarea de numerosi copaci in parcuri si pe stazi. Prin aceste trei simple masuri, capitala Romaniei s-ar transforma dintr-o data intr-un loc cu adevarat placut, dupa cum aceasta fotografie abundent marturiseste.

Perspectiva asupra cladirii CEC, Bucuresti (©Valentin Mandache)

2 gânduri despre „iPhone photo of the day: perspectiva asupra cladirii CEC

 • acum cateva luni m-am oprit in aceeasi locatie, noaptea.
  cladirea cec e luminata in fundal iar imaginea cred ca trebuie inclusa in orice prezentare a Bucurestiului. Nocturn, va recomand sa repetati experienta.
  Orasul renaste 🙂

  Apreciază

  • Sa speram ca urbea renaste! Insa la 10-20 de metri de aceasta scena idilica sunt din nou masini parcate una langa alta pe strazi desemnate ca pietonale, nemaivorbind de masini ale firmelor de paza care patruleaza Lipscanii printre trecatori (nu am vazut nicaieri in lume asa ceva), unele din ele parcate ostentativ, cu inscriptii in engleza mioritica de genul „centrul istoric defense”- cu asa ceva orasul inca nu renaste, din contra, moare. VM

   Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s