Analiza distributiei globale a cititorilor blogului Case de Epoca, versiunea in limba engleza

Analiza distributiei globale a cititorilor blogului Case de Epoca, versiunea in limba engleza (Historic House of Romania)

Blogul Case de Epoca (versiunea in limba romana) – Historic Houses of Romania (versiunea engleza) reprezinta cea mai comprehensiva si citita resursa internet despre patrimoniul arhitectural romanesc. Dinamica cititorilor versiunii in limba engleza arata interesul in acest subiect in diverse regiuni ale lumii. Acesta poate fi vizualizat cu statistici generate de un numar de websites la care blogul este inregistrat, care fac statistici ale numarului de cititori, unde sunt localizati, cat de mult timp petrec citind blogul sau diverse articole ale sale, de cate ori revin la blog, etc. Una din acele statistici este distributia globala a cititorilor in ultimile 24h ilustrata in hartile prezentate aici. Harta de mai sus indica localizarea in teren a cititorilor mei, pe cand harta de mai jos e mai interesanta in opina mea, aratand concentrarile de cititori pe regiuni, ca un fel de harta in infrarosu, cu zone fierbinti si reci, oferind interesante conculzii despre caracteristicile culturale ale diverselor regiuni ale lumii interesate in fenomenul arhitecturii istorice romanesti.

Analiza distributiei globale a cititorilor blogului Case de Epoca, versiunea in limba engleza (Historic House of Romania)

Cea mai ampla zona „rosu fierbinte” de densitate este in lungul Europei de la extremitatea sa estica la Marea Neagra la cea vestica in Insulele Britanice, de-a lungul vechiului drum pan-European ce leaga continentul prin campii si pasuri montane de la un capat la altul, imprimand inca din antichitate o anumita comonalitate culturala comunitatilor ce locuiesc acolo din timpuri imemoriale. Este interesant ca cititorii sunt in concentratie mai putin „fierbinte” in arii in afara acestui drum istoric transcontinental, in zone ca sud vestul Mediteranei sau nordul Europei. Totusi se observa petece cu activitate de cititori concentrate pe zona Moscovei, o mare si cosmopolita metropola, coasta Baltica si Castilia.

A doua regiune cu zone „rosu fierbinti” este Statele Unite si in mai mica masura Canada, unde cititorii sunt concentrati in trei mari arii, prima in Noua Anglie – statele de pe coasta Mid-Atlantica – regiunea Marilor Lacuri, o alta in Midwest pe valea superioara a fluviului Mississippi si o a treaia de-a lungul coastei Pacificului din California pana la Vancouver. Mai sunt de asemenea petece „rosu fierbinti” in Florida, un stat divers cultural, si regiunea producatoare de petrol Calgary, gazda unei comunitati cosmopolite.

Alte spot-uri „rosu fierbinti” sunt in India, in arii vorbitoare de limba engleza, cu comunitati internationale cum e coridorul New Dehli – Patna in nord si zona Bombay in sud vest. Un mai mic petec rosu este in foarte internationala zona a Statelor Golfului, unde se afla Dubai si alte asemenea centre. Coasta sud estica a Australiei este o alta arie cu mare concentratie de cititori ai versiunii in engleza a blogului Case de Epoca. Poate cel mai surprinzator pentru mine este existenta unei arii destul de mari „rosu fierbinte” interesate in arhitectura istorica romaneasca in insulele Filipine.

Pentru Africa concentrari de cititori pot fi observate in ariile vorbitoare de limba engleza din jurul lacului Victoria si in regiunea Capului Bunei Sperante a Africii de Sud. In America Centrala si de Sud concentrari sunt in unele din marile centre urbane de acolo cum sunt Mexico City, Bogota, Sao Paulo, Buenos Aires or Caracas.

Ca o conculuzie, cititorii internationali ai blogului Case de Epoca – Historic Houses of Romania au tendinta de a veni din zone cu comonalitati culturale cu Romania cum este regiunea vechiului drum pan-European sau zone cu populatii emigrante apreciabile din acea regiune (Statele Unite de exemplu), sau cosmopolite, diverse cultural si economic dezvoltate din lume ce sunt preocupate si gasesc placuta aflarea de amanunte despre alte culturi si civilizatii (as cita aici Corea de Sud, care are un punct rosu de cititori centrat pe Seoul, etc.)

Dupa cum realizati, blogul Case de Epoca – Historic Houses of Romania, audinenta internationala a acestuia, raspandirea cunostintelor si informatilor despre remarcabila mostenire arhitecturala a Romaniei, sunt efortul subsemnatului, din limitatele sale resurse de timp, materiale si mai ales financiare. Statul roman, presa romaneasca in general, sau organizatii neguvernamentale bine finantate ce se lauda ca se ocupa cu promovarea mostenirii arhitecturale romanesti nu ajuta cu nimic Case de Epoca, din contra ridica un zid al tacerii si invidei la adresa succesului sau.

Al dumneavoastra,

Valentin Mandache, expert in case de epoca

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s