De ce nu a fost Coroana originala la funeraliile Regelui Mihai?

Coroana regilor Romaniei, Coroana de Otel, nu a fost prezenta la funeraliile Majestatii Sale Regel Mihai, din Decembrie 2017. Au folosit o replica, de calitate artistica slaba, invocandu-se ca cea originala, pastrata la Muzeul National de Istorie a Romaniei, nu poate fi utilizata in acel scop deoarece legea nu permite. Acest video arata ca situatia ofensatoare identitatii nationale, prin utilizarea unui fals, putea evitata daca organizatorii: statul si Familia Regala, ar fi facut demersurile necesare pentru promulgarea unei ordonante guvernamentale de urgenta in acest scop, sau un alt mod legal de derogare, amendament, etc. Multa lume a aruncat vina pe Muzeul National, dar acesta este numai „acarul Paun”, vinovatul fiind organizatorii. Ordonante de urgenta se dau de catre guvern pentru cele mai nesemnificative probleme, sau impotriva interesului national, cu extrem de mare usurinta, si cu toate asta nu s-a putut gasi o cale de rezolvare in aceasta privinta. Ei au fost multumiti cu acea coroana falsa, inca odata actioand in spiritul „formelor fara fond” ce caracterizeaza Romania de la inceputurile sale ca stat modern.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s