Puturile de scara Art Deco

Stilul architectural Art Deco este enorm de expresiv in simbolistica si elementele sale de design, atat in arhitectura interioara, cat si cea exterioara. Putul de scara al unei case Art Deco este unul din cele mai elocvente vizual elemente de arhitectura interioara. Spirala majestuasa a scarilor caselor din anii 1930, evoca idea scarilor din saloanele si cabinele vaselor de croaziera transoceanice, pachebot, dupa care multe case si edificii Art Deco sunt modelate, Bucurestiul fiind foarte amplu reprezentat in aceasta privinta. Turnul cu puntea de comanda a unui astfel de „pachebot” arhitecural cuprinde casa scarilor cu superbul sau put al scarilor. Acest video explica si detaliaza acest element arhitehitectural esential al unei case Art Deco.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

4 gânduri despre „Puturile de scara Art Deco

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s